Beginnen met backpacken

Backpacken is een veelzijdige vorm van reizen. Je kunt zelf bepalen wat de dagplanning is, waar je naar toe gaat, kiezen van routes enzovoort. Je hoeft bij wijze van niets te plannen. Als je een stad leuk vindt, kan je eventueel daar een paar dagen extra blijven. Je hebt veel vrijheid! Onder de jongeren is backpacken een geliefde manier van reizen.

Azië is voor vele backpackers een geliefde backpack bestemming. De veelzijdigheid van Azië hoort tot een van de redenen. Daarnaast is het vrij goedkoop om te backpacken in Azië. Je hebt gunstige prijzen, vriendelijke mensen, heerlijk eten en een prachtig natuur. Voor iedereen is er wat wils!

Thailand en Indonesië zijn de twee landen waar de beginnende backpacker goed terecht kan. De wat meer ervaren backpacker kan misschien kiezen voor India of China.

Beginnen met backpacken
– Zorg voor een goede backpack!
Je gaat met je tas sjouwen, tillen, lopen en vervoeren. Een slechte backpack gaat voor irritaties zorgen!
– Bedenk voor jezelf wat je mee wilt nemen
Sommige backpackers die nemen als het ware helemaal niets mee. Ze kopen spullen ter plekke. Maar zo zijn niet alle backpackers. Bedenk wel dat de gemiddelde backpack van 50 tot 60 liter bevat. Mocht je niet alles mee willen zeulen, koop dan ook een daypack. Deze bevat 20 tot 30 liters en is ideaal om mee te nemen naar de stad, excursies enzovoort.
– Regel je geldzaken en visa!
Bedenk wel dat je in Azië voor bepaalde landen een visa nodig hebt. Ook moet je bankpas op “wereldwijd” worden gezet anders heb je geen toegang tot je geld.
– Creditcard!
In Nederland kun je bijna overal met je pin betalen. Dat is helaas niet overal zo. In Azië heb je meestal een creditcard nodig. In hotels kun je cash of met creditcard betalen. Ook moet je vliegtickets met je creditcard betalen. Gebruik de creditcard zo min mogelijk, alleen als het echt nodig is. Een creditcard gebruiken kost namelijk geld!

Dat was het zo’n beetje. Mochten jullie opmerkingen hebben, kunnen jullie gerust reageren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s