#01 Bijzondere bestemmingen

Er zijn altijd bekende plaatsen zoals Parijs met haar Eiffeltoren, Italië met de Pisa Toren in Pisa of het zonnige Phuket van Thailand dat iedereen wel kent. En er wel een keer naar toe is geweest. Maar wat er is zoveel meer te ontdekken in de wereld! Voor de avonturiers is het leuk om op ontdekkingsreis te gaan en onbekende plaatsen te bezoeken.

Ik blijf in Europa. Inderdaad, in Europa. Er zijn ook bijzondere plekken hier in dit werelddeel te vinden. Voor deze blog reizen wij af naar Malta. Malta is gelegen in de Middellandse Zee vlakbij Italië. Er bestaat een dorpje in het noordwesten van Malta. Voor de spinazie vretende Popeye fans is dit een paradijs. Nou ja, voor een dagje dan.

Het dorpje heet: Popeye Village. Het dorpje is oorspronkelijk gebouwd als filmset voor de film Popeye. Deze is hier in 1980 opgenomen met Robin Williams als Popeye. Tegenwoordig is het een toeristische attractie waar voornamelijk kinderen zich vermaken. Tegen betaling kun jij het dorpje bezoeken.

Openingstijden:
Het dorpje is elke dag vanaf 09.00 uur geopend. Van de maanden oktober tot en met maart sluit het om 17.00 uur. In het zomerseizoen is het langer geopend vanaf 09.00 uur tot en met 19.00 uur.

Prijzen :
Volwassene      € 10,00
Kinderen          € 8,00

Tips
Het is ziet er fantastisch uit op de foto, maar schijn bedriegt. In het jaar 1980 zal het fantastisch uit hebben gezien maar nu is het een beetje vervallen. De eerste huisjes schijnen strak in de verf te zitten maar vervolgens krijg je meerdere vervallen huisjes te zien. Je kunt foto’s nemen, een boottocht van 10 minuten, geschminkt laten worden en naar een restaurant gaan. Hoewel het geen aanrader is. Prijzen zijn veel te hoog, er is veel viezigheid en de vliegen komen op je af.

Vergane glorie helaas. Het is wel leuk om te zeggen dat jij in de enige echte Popeye Village bent geweest!

Funny fact: het hout van de steigers, planken en palen is grotendeels geïmporteerd uit Nederland!

Laten wij genieten van de mooie foto’s van de Popeye Village.
Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pecozi schreef:

    Leuke info!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s