Benodigdheden China toeristenvisum

Goed. Jij wilt naar China om leuk vakantie te vieren, cultuur op te snuiven en heerlijk gaan eten. Dat is leuk en aardig maar dan moet er eerst veel werk worden verricht. Om China binnen te komen heb je een toeristenvisum nodig. Een vermoeiende kennismaking met de Chinese bureaucratie.

Het was eerst mogelijk om via de ambassade van China in Den Haag een visum aan te vragen. Tegenwoordig wordt men doorverwezen naar CVASC: China Visa Application Service Center.

 • Een Nederlands paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de datum van de aanvraag, of een paspoort van een ander land met een Nederlandse verblijfsvergunning.
 • Een volledig ingevuld visumformulier met een recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter. Je kunt het visumformulier hier downloaden.
 • Een kopie van een e-ticket van zowel een vlucht naar als weer uit China. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, maar het mag ook naar een ander land.
 • Eén of meerdere via het internet gemaakte hotelreserveringen voor de duur van je verblijf. Zorg ervoor dat het adres en telefoonnummer van het hotel hierop overeenkomen met wat je bij vraag 2.5 op het visumformulier invult. Het is verder niet verplicht ook daadwerkelijk in deze hotels te verblijven en je kunt ze eventueel later weer annuleren.
 • Een reisschema waarop je van dag tot dag vermeldt wat je in China zult gaan doen.
 • indien de aanvrager aangeeft werkloos of huisvrouw te zijn, dan moet een bewijs worden geleverd dat de reiziger zichzelf kan onderhouden tijdens de reis in de vorm van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal € 500.

Mocht jij alle stappen hebben doorlopen dan is het tijd om de visum aan te vragen. Print alles uit en ga langs bij het CVASC op verdieping 6 van het Ortel Mobile-gebouw aan de Rijswijkseweg 60 in Den Haag. Het is vlakbij het treinstation Den Haag HS. Voordat jij langs gaat is het nodig om via de website een afspraak te maken. Het duurt ongeveer vier werkdagen.

Mocht jij niet in de positie vinden om langs te gaan kan men ook de aanvraag per post versturen. Volg de instructies op van dit formulier. Dit duurt echter wat langer, per post duurt het 10 werkdagen.

Na het ontvangen van de visa heb je 90 dagen tijd om China binnen te komen. Vraag het visum niet eerder dan drie maanden tot jouw vertrek!. Het visum dat je krijgt en de kosten hangen af van wat je op het visumformulier ingevuld hebt.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Pecozi schreef:

  Mooi,👍💪

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s