Stille vennoot Bella

Bella, onze onofficiële mascotte en een echte prison breaker, is een mooie grijze roodstaart papegaai. Zij komen oorspronkelijk uit Afrika. Ze komen voor in West- en Midden-Afrika. Deze papegaaien zijn erg slim en kunnen een woordenschat tot wel 750 woorden hebben!

Onze stille vennoot Bella is erg slim en leert elke dag wel wat nieuws. Tegenwoordig krijst ze “hallo Bella”, altijd wel lachen. Deze intelligente dieren kunnen ook geluiden nadoen zoals hoesten. Ik was een keer twee weken ziek en moest daarbij vaak hoesten en dat heeft zij overgenomen. Als iemand moet hoesten doet Bella het vrolijk na.
Onze gevederde vrienden komen uit West- en Midden Afrika. Niet bepaald een werelddeel waar ik naar toe wil gaan maar voor andere mensen is het hemel op paradijs bij wijze van.

11950524_1067250393326775_584061369_n

Highlights West Afrika
Kaapverdië behoort toe aan West-Afrika waar men leuk op vakantie gaan. Meer weten over Kaapverdië? Klik op de link en jij krijgt uitgebreid de informatie over Kaapverdië.

– Kameroen wordt ook wel “Petite Afrique of “Klein Afrika” genoemd. Alle denkbare Afrikaanse natuursoorten zijn in het land te binden. In het Noorden kan men de Sagel en woestijngebieden binden. Ga jij naar het minnen dan kun jij de Savanne vinden. In het westen zijn er mooie bergen te bezichtigen en in het zuidoosten de warme tropische regenwoud.

–  Weetje:
Het grootste tropisch regenwoud van Afrika kan men vinden in het stroomgebied van de Kongo. Dat staat op nummer twee van de grootste regenwouden ter wereld. In het noorden gaat het woud geleidelijk over in de Saharawoestijn.

Midden Afrika
Centraal-Afrika of Midden-Afrika dat zijn woorden die gebruikt kunnen worden om het gebied va Afrika te beschrijven onder de Sahara-woestijn en de Westelijke bult van de Grote Slenk. Dat is een grote riftvallei met een totale lengte van 6400 kilometer.

Midden-Afrika is een gebied waar vele oorlogen worden uitgevochten en sowieso geen vakantiebestemming is.

De familie van Bella leeft voornamelijk in bomen. Het is een typische boomvogel. Zij leven in tropische regenwouden, mangroven en de vochtige savannen. Een savanne is een soort landschap. Het is een tropisch of subtropisch graslandschap met wat bomengroei. In het overgangsgebied van het woud naar het open land vindt de roodstaart zijn ideale habitat. De grijze roodstaartpapegaai is schuw en blijft weg van mensen, dorpen en steden.

Heel anders dan onze Bella! Zij is niet schuw en wilt graag aandacht. Een aai over haar kopje vind zij erg heerlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s