Op reis met cocktails

Wij vinden dat als men op zonvakantie gaat dat cocktails drinken er bij hoort. Heerlijk een zomerse cocktail drinken bij het zwembad of op een gezellige terrasje.

Ga jij naar Spanje? Dan hoor je een lekkere klassieker: Mojito te drinken. Heerlijk verfrissend en past goed bij de zomer. Het is een drankje met munt en limoen. Eigenlijk past een lekkere Mojito bij elke tropische bestemming. Van oorsprong komt het uit Cuba. Maar Spanje & Mojito horen gewoon bij elkaar. Er zijn vele varianten gemaakt op de Mojito zoals een Mojito Strawberry. Deze is ook erg lekker en moet je eens geproefd hebben.

Het is een geliefd vrouwen drankje, wat bekender werd aangezien vier vrouwen er graag aan nipte. New York is de stad en volgens mij weet iedereen genoeg. De Cosmopolitan oftewel Cosmo. New York, de grootste stad van de Verenigde Staten en een van de belangrijkste wereldsteden. Wij denken aan de Vrijheidsbeeld, Wall Street en de Empire State Building. Denk je aan New York en dan denk je aan de wereldberoemde boegbeeld Carry Brashaw van Sex and the City. Daardoor wordt de Cosmo ook wel eens Sex and the City cocktail genoemd en een van de meest bekende cocktails ter wereld. Het heeft een verleidelijke kleur en licht zuur-zoete smaak.

Cocktail Blue Lagoon werd uitgevonden in Curaçao en heeft een Nederlands tintje. Eigenlijk is het door de Nederlanders gemaakt. Deze cocktail is één van de bekendste cocktails gemaakt met blue curacao. Het is een mooie en heldere cocktail en heeft een smaak van een frisse bries. Ideaal om bij het zwembad te drinken!

Wij hebben de beste voor laatst bewaard, een eigen cocktails van Kate & haar huisgenote.

Kibbutz Chique – Israel
Dit is een simpele maar lekker drankje die ik samen met mijn huisgenote heb verzonnen. Vaak spraken wij af met onze vrienden van de kibboets, en de regel was: neem je eigen drank mee. Rijk zijn deze jongeren niet, maar het is wel altijd gezellig.

Ik had nog een fles Bubblegum Arak staan – een soort van Ouzo/Raki met een prachtige roze kleur en lichte bubblegum smaak. Het was van het merk Mabrouk. Mijn huisgenote had nog Fusion ijsthee in de smaak perzik.

Wij besloten deze twee drankjes te combineren met ijsblokjes en boem, onze favoriete drankje werd geboren.

Mediterranean Sour, Israel
Arak is het nationale drankje van het land, maar dat is niet erg want het is lekker! En uniek. De sterke smaak van arak, in combinatie met limoen, amandel en droge sherry. Ik neem er nog eentje! L’chaim.

image

Waarschuwing: Ga niet met drank experimenteren. Drank + drank is nooit goed en kan schadelijk voor jouw gezondheid zijn.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pecozi schreef:

    Nice,👍😎👌🏿👌

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s