Recept: kippensoep met matzeballen

on

Ben jij gek op kippensoep, maar wil jij er een leuke twist aan geven? Lees dan gauw verder voor een kippensoep met een Israëlisch randje.

Wat zijn matzeballen eigenlijk, vraag je jezelf misschien af. Dit zijn balletjes gemaakt van matzes, die crackers, weet je wel? Ze worden ook wel kneidel genoemd.

Tijdens het joodse feest Pesach wordt er een week geen brood gegeten; ken jij het verhaal Exodus? Mozes leidde ons uit het land Egypte en er moest vlak voor vertrek brood gebakken worden. Het eten van matzes tijdens de week van Pesach herinnerd ons aan de slavernij in Egypte en de bevrijding van het Joodse volk.

Maar goed. Jij hebt een kippensoep en jij wilt er iets extra’s aan toevoegen. Matzeballen maak je zo:

  • Twee fijngemalen matzes
  • Een ei
  • Zout
  • Peper
  • Gehakte peterselie
  • Een klein beetje water (ik doe altijd alles op gevoel, sorry 🙂 )

Maak van bovenstaande een geheel en draai er balletjes van. Deze kan je vervolgens mee laten koken met de soep.

B’tai avon!

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. J van Sas schreef:

    Nou het recept matzeballen ziet er lekker uit .! 🔝👍

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s