Recept: Joodse latkes

Shalom beste volgers en lezers,

Ik heb weer een recept voor jullie met een verhaal erachter. Dit keer maken wij LATKES – ofwel aardappelkoekjes, wat mij betreft het allerlekkerste gerecht uit de joodse keuken. Dit is echt iets wat ik graag maak op de zaterdagmiddag.

Traditioneel worden latkes gegeten tijdens het joodse feest Chanoeka. Dit feest duurt weer 8 dagen en men denkt terug aan het wonder dat destijds geschiedde. Het schijnt dat er slechts één kruik kosjere olie voorradig was om de menora, de bekende joodse kandelaar, te branden tijdens het reinigen van de tempel. Dit kruikje raakte maar niet leeg en de menora kon 8 dagen blijven branden. Daarom staat dit feest ook wel bekend als feest van de lichtjes.

Dit feest is erg gezellig; de kinderen (en volwassenen ook!) spelen met de dreidel en krijgen cadeaus en er wordt lekker gegeten.

Maar omdat latkes zo lekker zijn, eet ik ze gewoon wanneer ik er zin in heb. Hoe maak je nou latkes? En wat heb je nodig?

  • 6 grote aardappelen. Deze moet jij schillen en raspen
  • 1 ui. Deze snijd je in kleine stukjes
  • 3 eieren
  • 0.5 kopje meel
  • Zout en peper

Meng dit alles en zorg dat het een geheel wordt; zorg dat het mengsel niet te stijf wordt. Dit bak jij in hete olie. Je eet de latkes met appelmoes of sour cream.

latke

Eet smakelijk!

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. J van Sas schreef:

    Nou het water loopt me in de mond , ziet er heerlijk uit . En niet zo ingewikkeld ……..👍🔝

    Liked by 1 persoon

  2. Pecozi schreef:

    Jammie jammie

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s