Surrealistisch Spanje

on

Wij gaan vandaag naar Spanje. Dit keer behandelen wij geen Salou, Marbella of Barcelona. Wij gaan in de voetsporen van surrealist Salvador Dalí, mijn favoriete kunstenaar. Jij kent vast wel die beroemde rode bank die op een prachtig stel lippen lijkt.

Dalí is in Figueres geboren, een gezellig stadje vlakbij Gerona. Ook ligt het vlakbij de kust, namelijk de Costa Brava. Naast het bijzondere Dalí-museum, die je herkent aan de gigantische eieren op het dak, zijn er genoeg andere musea te bezoeken in Figueres.

Vlakbij Figueres vind jij Castell de Sant Ferran, een prachtig fort wat op een strategisch punt ligt – vlak bij de Franse grens. Het is een bijzonder kasteel met een stervormig bouwplan.

Het museum van Dalí zul jij direct herkennen aan de gigantische eieren en rode kleur. Dalí is bekend vanwege zijn bizarre stijl. Hij verkende zijn angsten en fantasieën en legde deze vast. Het is of jij je meest bizarre droom op een doek ziet. Naast prachtige schilderijen, is het museum van binnen zelf ook prachtig om te zien.

Adres Dalí-museum:

Placa Gala i Salvador Dalí 5
17600 Figueres

De entreeprijzen variëren van €8 tot €13.

Je kunt ook Dalí’s huis in Portlligat bezoeken. Reserveren van tickets hiervoor is aan te raden. De prijzen variëren van €4 tot €11.

Adres:

Portlligat
E 17488 Cadaqués

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s