Weekendje weg naar Normandië

Op zoek naar een leuke bestemming in Frankrijk? Ga dan eens naar Normandië! Wij hoeven niet zo ver te reizen want het is lekker dichtbij Nederland. Het is een perfecte bestemming als jij er eens met z’n tweetjes tussenuit mee. Geniet van de prachtige en geweldige ondergaande zon langs de Normandische kust. Of ga landinwaarts het binnenland in. Daar vind men kastelen en slaperige dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Of ben jij meer een liefhebber van zee en strand? Normandië heeft het en is een ideale bestemming met leuke badplaatsen en vissershavens zoals in Deauville, Houlgate of Honfleur.


Lekker eten? Dat kan! Langs kust serveren zij volop vis, schaaldieren en oesters. Maar laat je ook eens verrassen door andere lekkere gerechten.

Normandië is een prima bestemming voor een korte vakantie of een lekker lang weekend weg. Er zijn voldoende betaalbare vakantiehuisjes en hotels te vinden.

Waar je echt eens moet kijken is op een van de mooiste plekken ter wereld wat door de mens is gemaakt: Mont Saint-Michel. De wereldberoemde Mont Saint-Michel ligt op een eiland voor de kust. Het was vroeger alleen te bereiken wanneer het eb was. Nu ligt er gelukkig een dijk naar het eiland waarover je lopend of met een pendelbusje naar deze bijzondere abdij kunt gaan.

Het dorpje op de Mont is helaas erg toeristisch maar dit moet men eens sgezien hebben. De Mont Saint-Michel staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wanneer je eenmaal boven bent… is de uitzicht werkelijk waar fantastisch!

Mocht je de gelegenheid hebben moet je eens de zonsondergang proberen mee te maken. Behoorlijk romantisch en een uitzicht wat je niet meer zo gauw vergeet.

mooiste-plekken-mens-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s