Ontdek Apostle Islands

Al die mooie plekjes ter wereld blijven mij verbazen met haar schoonheid en pracht. Mijn bucketlist wordt telkens langer en langer naarmate ik telkens mooie plekjes ontdek.

Maar goed, dat terzijde. Wij gaan nu eens naar Noord-Amerika! Daar hebben wij nog niet over geblogd. Wij gaan naar de Apostle Islands. De Apostle Islands bestaan uit 21 eilanden en zitten ten noorden van Michigan. Het is niet zo bekend bij de Europeanen.

Het stadje genaamd Bayfield is het vertrekpunt voor de meeste excursies op de Apostle Islands. Het ligt in het noorden van de Verenigde staten, in de staat Wisconsin. Minneapolis is een grote plaats wat op zo’n 400 kilometer zuidelijk ligt. In deze regio is er veel natuur te vinden.

“Eilandhoppen”
Er zijn 21 eilanden en vele eilanden kan je bezoeken. Diverse eilanden hebben oude vuurtorens en dat is een prachtig plaatje. Eilandhoppen kan op verschillende manieren, per kajak maar ook zwemmend. Hoewel het aan te raden is om te gaan zwemmen in de zomer en niet in de winter. Het meest populaire manier zijn de kleine bootjes die de eilanden verbinden. Overal vind je wel diverse bezoekerscentra en daar kan je veel informatie verkrijgen.

“Ice Caves”
Dit is denk ik de mooiste attractie van de Aposte Islands. Het is wel lastig te planning wanneer dit precies op haar hoogtepunt is. In de winter veranderen talloze grotten in “Ice Caves” oftewel ijsgrotten.

Lake Michigan bevriest in de wintermaanden. De grotten veranderen in mooie kunstwerken, overal ziet men ijspegels of zelfs muren van ijs. Hoe kouder het wordt, hoe meer ijs je kunt verwachten. Het is tijdelijk en dus verandert het altijd van vorm, kleur en formaat. Dat neemt echter niet af dat lopen door de grotten tussen de ijspegels, muren van ijs en het bevroren meer iets magisch moet zijn.

De grootste kans om dit schouwspel te aanschouwen zijn in de maanden januari en februari. Het is wel verstandig om warm aan te kleden want het kan ongenadig koud worden.“Wandelen langs de zeegrotten”
De Apostle Islands Natiional Lakeshore is een beschermd deel van Lake Michigan dat bestaat uit 21 eilanden, stranden en bossen. Wat nu zo bijzonder is; door erosie zijn er vele grotten ontstaan in kleurrijke rotsen. De beste manier om dit gebied te verkennen is door te wandelen. De Lakeshore Trial is ruim zes kilometer en het is de moeite waard. Maar best pittig want men moet door onder meer beekjes waden. Op de talloze eilanden kun je ook rondlopen en het is een hele waslijst:
Basswood Island, Outer Island, Devils Island, Raspberry Island, Manitou Island, Rocky Island, Michigan Island, Sand Island, Oak Island, South Twin Island, Otter Island en Stockton Island.

Mocht je geen zin hebben om een zwaar traject te doorstaan, kan men ook gewoon op het strand wandelen. De stranden van Lake Michigan zijn beroemd, hebben een bijna tropische uitstraling en bij mooi weer krijgt het een ander zweer. Wandel langs het strand en je komt vanzelf de “zeegrotten” en de rotspartijen tegen.“Kamperen”
Op de Apostle Islands hebben zij campings en hotels. Amerikanen zijn blijkbaar dol op kamperen. Op de diverse eilandjes hebben zij rustige kampeerplekken. Op mooie dagen moet je er snel bij wezen want het aantal plekken is beperkt. Het is een bijzondere ervaring. Zet jouw tent op, eet wat en ga dan aan de waterkant zitten. Bekijk de zonsopgang of zonsondergang want deze zijn prachtig.

Reistijd:
De Apostle Islands heeft een wonderbaarlijk landschap in de zomer en in de winter. Het hele jaar door is er wat te beleven. In de winter, voornamelijk januari en februari, zijn er mooie ijsgrotten te bezichtigen. De kans op sneeuw en ijs is op zijn grootst hoewel elk jaar verschilt. Lastig plannen dus!

Voorjaar
In de maanden mei en juni kan men genieten van een mooie omgeving. In het voorjaar rond de Apostle Islands staan veel  bloemen in bloei en zijn veel dieren actief. Het is ook ideaal voor een kajaktocht.
Zomer
In de zomer is het helaas een drukke periode. Maar er is ook de meeste kans op mooi en warm weer. Daarnaast worden  er veel festivals en dergelijke georganiseerd. Dit is een gebied waar veel Amerikanen naar toe gaan. Met als gevold dat  veel hotels en campings vol zitten.
Herfst
In de herfst verkleuren de bladeren en dat zorgt voor een prachtig uitzicht. The Indian Summer is hier goed te zien waarbij  de kleuren rood en geel overheersen. Zeker de moeite waard!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pecozi schreef:

    Mooi!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s