Bizar!

Wij beginnen een nieuwe serie: Bizar! Af en toe zullen wij jullie meenemen naar een bizarre plek.

Vandaag gaan wij naar Aokigahara, Japan. Dit bos wordt geassocieerd met Japanse demonen, en wordt ook wel ‘de perfecte plaats om te sterven’ genoemd. Ook staat het bos bekend als ‘zelfmoordbos’. Om te voorkomen dat mensen een definitieve keus te maken, zijn er borden te vinden die mensen aanspoort om na te denken over huaokigahara8-1n keus. ‘Your life is a precious gift from your parents’ en ‘Please consult the police before you decide to die!’. Jaarlijks worden er desondanks tientallen lijken gevonden door politie en vrijwilligers.

Ondanks de macabere gebeurtenissen in het Aokigahara-bos, is het werkelijk een prachtig bos die aan de Fujiberg ligt. Op een heldere dag kun jij de Fujiberg vanuit Tokio bewonderen.

De berg van Fuji is een inspiratiebron voor kunstenaars. Dit internationale symbool voor Japan is 3776 meter hoog. Mocht jij in Japan zijn, en jij bent avontuurlijk aangelegd, dan is een lekkere wandeltocht aan te raden. Er is namelijk genoeg te zien. Niet alleen Aokigahara ligt aan de voet van de Fuji, maar ook rijstakkers en een vijftal meren.

De Fuji is een vulkaan, die al honderden jaren slaapt. In de maanden juli en augustus kun jij de krater van de Fuji te voet bereiken. Rond de Fujiberg zul jij veel grotten vinden, enkele zijn  omgebouwd tot Japanse heiligdommen. Een enorm contrast met het hectische leven in de hoofdstad Tokio.

Zou jij Aokigahara willen bezoeken? Of zou jij het bos overslaan als jij in Japan bent?

kawaguchi-sengen-shrine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s