Een van de dichtbevolkte steden ter wereld: SEOUL!

Als beloofd hier een blog over Zuid-Korea met als onderwerp Seoul. Het is niet een van de meest populaire stedentrips of vakantiebestemming. Het is echter een mooie stad met een geschiedenis van hier tot Tokio. Seoul is meer dan 600 jaar de hoofdstad van Zuid-Korea, tot 1945 was het zelfs de hoofdstad van heel Korea.

Praktische informatie
De eenvoudigste en snelste manier om de drukke stad te ontdekken is met de metro. De borden zijn in het Koreaans en Nederlands dus je raakt de weg niet makkelijk kwijt. In de meeste lijnen worden er ook mededelingen in het Engels gedaan. De metro vervoert acht miljoen mensen per dag en het is vrij druk. Metro’s zijn overvol in de spituren ochtend en middag. Het is veilig maar er staan wel veel straatventers en bedelaars. Kaartjes kun je kopen bij de kaartjesautomaten of kaartjesloketten. Wil jij een bus pakken? Dat kan want de bussen rijden frequent door de stad hoewel zij erg druk zijn. Bij het instappen kunnen er kaartjes gekocht worden. Daarnaast is een taxi handig vervoer en zij zijn uiteraard ruimschoots beschikbaar.


Communicatie
Het landnummer van Zuid-Korea is +82. Telecommunicatie in Zuid-Korea is erg goed ontwikkeld en overal zijn er internetcafés. Hoewel Koreanen veel gebruik maken van mobieltjes (wie nou niet tegenwoordig), is er geen GSM-netwerk en sommige buitenlandse telefoons doen het niet in Zuid-Korea, zelfs als er internationaal roamen is ingeschakeld. Maar geen nood, er worden mobiele telefoons te huur aangeboden.

En nu op naar de leukere dingen. Zoek jij naar een echte Koreaanse ervaring? Slaap dan een nachtje in een Hanok. Dat is een oude authentiek houten gebouwtje dat in de winter warm wordt gehouden door… vuurtjes onder de grond. Het is een leuke kans om Zuid-Korea te ontdekken.

Daarnaast kan men uitgebreid genieten van een serene bad in een van de zovele badhuizen in Seoul. De Koreanen nemen graag een rustgevende bad. Je kunt er ook kiezen om daar te blijven slapen. Echter zit je dan met tientallen snurkende Koreanen opgescheept en dat lijkt mij niet zo rustgevend.

Uitgaansleven
Sinchon is de plek om uit te gaan. Het is makkelijk te bereiken met de metro. Deze wijk staan bekend in het Guiness Book of World Record als het gebied met de meeste bars per vierkante meter ter wereld. Dan weet jij wel waar jij naar toe moet gaan. In Sinchon kan men eerst een goed gevulde maaltijd genieten in een van de vele restaurants. De keuze is eindeloos qua bars. Rock bars waar je een nummer kan vragen, ice bars, chique jazz bars enzovoort. Voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er ook talloze karaoke bars. Net als de Japanners zijn zij dol op de longen uit hun lijf te schreeuwen. Dichtbij Sinchon is er Hongdae waar er vele clubs en underground scenes zijn te vinden. Er is een heuse kunstacademie daar gevestigd dus jij ziet daar vele artistieke types rondlopen. Seoul is de stad dat nooit slaapt.

Lekker eten in Seoul
In Seoul is het zonde als men vroeg naar bed gaat. De Koreanen doen wat zij het leukst vinden eten en winkelen. De Koreaanse keuken is beroemd vanwege haar kruidige en gezonde eten. Neem een voorbeeld aan Kimchi. Dat is het nationale gerecht van Zuid-Korea. Het zijn gezouten groenten die al bijgerecht geserveerd moet worden.

Kimchi


Daarnaast kan men genieten van de nachtelijke markten. Vele kooplieden staan daar om hun waar uit te stallen. De mix van kopers en verkopers gaat de hele nacht door. Het is niet aan te raden om een groot kledingstuk te zoeken. De Koreanen zijn namelijk nogal klein van stuk. Een van de nachtelijke markten is  Dangdaemon. Het is een bekende nachtmarkt waar veel groothandels hun waar uitstallen.
Insadong-gil
Het is de populairste straat van Seoul waar men veel kan vinden. Theehuizen, galerijtjes, winkels en traditionele Koreaanse restaurantjes. Je kunt daar met een lach een hele dag rondlopen.

Bezoek daarnaast ook het paleis van Gyeongbokgung of het paleis van Changdeokgung. Het Changdeokgung is het grootste paleis van de stad. Daar reageerde koningen honderden jaren over hun onderdanen. Het paleis is erg groot met vele mooie decoraties. Achter de gebouwen ligt er ook een geheime tuin waar men in serene rust kan wandelen. Het paleis wordt beschouwd als het meest Koreaans van alle paleizen in Korea.

Changdeokgung en Gyeongbokgung maken deel uit van een immens paleizencomplex. Het paleiscomplex is een van de tien werelderfgoederen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Er verschijnen meer blogs over de bezienswaardigheden van Seoul maar ook van andere steden.
Stay tuned!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s