Bo Sang Umbrella Festival

Er zijn in Thailand talloze festivals en speciale evenementen. Soms zijn hert landelijke vieringen zoals de Songkran maar ook festivals of evenementen die zich richten op de stad of provincie. Er is nooit een exacte data voor deze festivals. Het verschilt per jaar omdat het afhankelijk is van de maankalender en de nacht van de volle maan.

Iets wat zeker is dat de Bo Sang Umbrella festival wordt telkens gehouden in de maand januari. Het wordt gehouden in Bo Sang en dat is een dorp 20 km  van Chiang Mai in het noorden. Misschien ben jij weleens in Thailand geweest en heb jij een leuke gekleurde papieren parapluutje gekocht. Dit festival gaat over deze schattige papieren paraplu’s. Deze zijn zeer bekend. Daarom wordt Bo Sang ook wel het parapludorp genoemd.

In Bo Sang vindt men overal sierparaplu’s. Deze worden met de hand gemaakt en geschilderd. Je kunt een bezoekje brengen aan de fabriekje. Op de binnenplaats zie je dan verschillende mensen aan het werk. Een man werkt dan bijvoorbeeld aan de houten handvatten te maken, de ander is weer bezig om een scherm van rijstpapier te maken en andere mensen zijn lekker aan het schilderen. Je kunt dan het hele proces zien en dat is wel leuk om te bekijken. Je krijgt ook natuurlijk de kans om een leuk gekleurde parapluutje te kopen of een afbeelding op jouw kleding laten schilderen. Daarnaast kun je ook vragen om een eigen ontwerp te laten schilderen op een parapluutje, tassen, telefoonhoesjes en noem maar op.

Tijdens het festival trekken de dames in een kleurrijke stoet vol met paraplu’s en parasols door de hoofdstraten van het parapludorpje. Overal zie je kunstenaars die een snel tempo van maken en schilderen. Mooie parapluutjes, parasols en veel meer.

Zie hieronder het proces en mooie afbeeldingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s