Korean Folk Village

Het Korean Folk Village oftewel Koreaanse Volksdorp, is een toeristische attractie in Zuid-Korea. Hier kan men de sfeer proeven van de Korea in de 19e eeuw. Het is een populaire attractie voor jong en oud, voor buitenlander en Koreaan. Het openluchtmuseum is gevestigd in de stad Yongin. Yongin ligt ten zuiden van Seoul.


Het doel van dit museum is natuurlijk om mensen kennis te laten maken met de cultuur van Korea. En dat kan in een natuurlijke omgeving met meer dan 260 traditionele huizen. Er zijn verschillende onderdelen in het park met een eigen thema. Er zijn vele traditionele woningen uit verschillende lagen van de maatschappij te bezichtigen. Zoals huizen van de yangban: de eliteklas van rijke geleerden ten tijden van de Joseondynastie (1398 – 1910). Daarnaast zijn er ook huizen van boeren te bezichtigen en een gevangenis. Er worden ook de verschillen per regio weergegeven.

Wat leuk is aan het museum is dat het overdag wordt bewoond door mensen die er rondlopen in hanbok. Misschien heb jij het al geraden maar dat is dus traditionele Koreaanse kleding. Tegenwoordig alleen gedragen tijdens feestdagen en officiële gelegenheden.

Deze mensen doen alles op een traditionele wijze. Er is een traditionele markt te vinden, restaurants met veel traditionele gerechten en op het centrale plein worden er diverse demonstraties gegeven. Er zijn ongeveer twintig workshops waar diverse ambachten worden beoefend zoals aardewerk, manden, bamboe, houten waren, papier, knopen, fans, muziekinstrumenten, ijzer en borduren. Je kunt zelfs een traditionele bruiloft bekijken. En ja, er zijn ook uiteraard souvenirshops te vinden.

In de Korean Folk Village is alles zorgvuldig bewaard gebleven en zijn verschillende leefstijlen te zien tijdens de Joseon-dynastie. Het is een leuke en unieke kans om het dichtbij mee te maken hoe de mensen vroeger hebben geleefd.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s