Vreemde wetten.

Door de eeuwen heen zijn er al aardig wat wetten opgesteld en dat gaat maar zo door. Een aantal van die wetten zijn nogal vreemd. Geen idee wat de mensen dachten toen het opgesteld werd, maar grappig is het zeker!

Aan de overkant waar de Britten wonen met hun mooie Londen zijn een beetje gek. Ze houden er opmerkelijke wetten op na. Misschien hadden zij een drankje op maar het is wel vreemd dat er personen bij wet verboden is te overlijden in de Britse parlementsgebouwen. Het is in Liverpool niet toegestaan om topless in het openbaar te zijn. Men moet dan naar een winkel gaan voor tropische vissen waar zij werkt als bediende want daar mag de vrouw wel topless zijn. De Britten komen wel de vrouw tegemoet in de wetboek. Speciaal voor zwangere vrouwen met hoge nood; In Groot-Brittannië mag een zwangere vrouw overal waar ze maar wil haar behoefte doen, ook in de helm van een politiemanJe hoeft als zwangere vrouw niet meteen de bosjes en de struiken in te duiken want blijkbaar kan zij de behoefte overal doen. Zie jij het al voor je? Verder zijn de Britten niet zo tolerant tegenover vrouwen en chocola: een vrouw mag in een openbaar vervoersmiddel geen chocolade eten.


Op naar onze zuiderburen, niet de Belgen maar de Fransen. Een knorrend en in de modder rollende dier mag niet vergeleken worden met een historisch figuur. Dat is verboden terrein. Nee, de Fransen mogen hun varkens geen “Napoleon” noemen. Op naar de stad van de liefde Parijs. Wie een romantisch uitstapje wilt maken met de trein naar Parijs moeten hun hormonen in bedwang houden. Het is in Frankrijk namelijk verboden om in de trein te zoenen.

Uh oh, die Aziaten. Die kunnen er ook wel wat van. Pas maar op met kauwgom in Singapore! Jij mag daar namelijk geen kauwgom kauwen. Ook is het verboden in Singapore om in de lift te plassen. Wil jij fietsen in Israel? Dat kan wel maar jij hebt daarvoor een vergunning nodig. Daarnaast mag jij geen beren meenemen naar het strand. Nou ja zeg! In Thailand mag je het huis niet verlaten zonder ondergoed. Hoe zij dat moeten controleren, weet ik niet.

Een paar wetten van die malle Amerikanen, de nummer 1 op het gebied van vreemde wetten!

– Laat die kappersbezoek maar zitten, in Wisconsin is het verboden het haar van een vrouw te knippen.
– Vals zingende vrouwen en mannen kun jij niet in North Carolina vinden, het is namelijk verboden om vals te zingen.
– Voel je veilig in de kerk of juist niet, want in Georgia mag iedere burger een geweer meenemen naar kerk.
– In Kansas kan jij geen kersentaart in een restaurant nemen op een zondag, het is verboden bij wet.
– Geen overstekende kippen die je kan overrijden, in Quitman (Georgia) is het voor kippen verboden de straat over te steken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s