#4 Bijzondere bestemmingen: Seychellen eilanden

Deze bijzondere editie van “Bijzondere Bestemmingen” gaan wij naar de Seychellen eilanden. Deze eilanden liggen ten noorden van Madagaskar in de Indische oceaan. Er zijn meer dan 115 eilanden maar minder dan een derde bewoond is. De Seychellen eilanden behoren tot een van de kleinste landen ter wereld. De eilanden zijn een waar paradijsje. Schitterende stranden, waaronder het mooiste strand ter wereld, oerwouden, flora en fauna en het biedt rust. De kleinste kikker en de zwaarste schildpad leven hier ook.

Het hoofdeiland Mahé
Het grootste eiland van de Seychellen en waar ongeveer 90% van de bevolking leeft is de hoofdeiland Mahé. Het klinkt veel maar het bedraagt slechts 28 bij 8 kilometer. De Seychellen hebben een klein bevolkingsaantal. Het is de plek waar je aan zult komen. Het is niet de mooiste eiland maar je vindt er stranden, een bergachtig binnenland en overvloedige flora en fauna. De hoofdstad Victoria wordt ook wel de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd. Leuk om een keer te zien te hebben en te zeggen: ik heb het kleine hoofdstad van de wereld bezocht. De kleine ochtendmarktjes zijn een aanrader voor de cultuur liefhebbers. Maar voor de echte rust en natuurpracht moet men het hoofdeiland verlaten.


Eilandhoppen
Veel bezoekers doen maar één eiland aan. Eigenlijk is het zonde, er is veel te beleven wanneer men besluit om te gaan eilandhoppen. Het is vrij eenvoudig om andere eilandjes aan te doen. Dit kan per boot maar ook met kleine vliegtuigjes. Het is met de boot een stuk goedkoper is en er is meer beleving. Ga jij met de boot dan heb jij kans op vele ontmoetingen met zeedieren die rondom de eilanden leven.

Bezoek het mooiste strand ter wereld
Al jaren heeft Anse Source d’Argent op La Digue de naam het mooiste strand ter wereld te zien. Oordeel zelf en ga er een keer naar toe. De granieten rotsen in allerlei vormen, de mooi palmbomen, helder blauw water en het zachte witte/roze zand. Prachtig gezicht toch?


Huur jouw eigen eiland!
Stel eens voor jouw eigen eiland waarop geen ander mens te bekennen is. Dat is een droom van vele reizigers en een droom die uit kan komen. Veel eilanden van de Seychellen zijn onbewoond en op sommige eilanden kan men slechts een accommodatie aantreffen. Nou, deze kun je dus huren voor een dag of een week. Of zelfs meer! Niemand die jou stoort behalve een bootje met goederen voor eten enzovoort. Deze droom kan uitkomen… mits jij er voor over hebt om een aardig bedrag er voor te tellen.

Reuzenschildpadden
Sta oog in oog met de reuzenschildpadden op het eiland Curieuse. Er is vroeger een kolonie Aldabra reuzenschildpadden uitgezet. Deze komen alleen voor op het zuidelijker gelegen Aldabra-atol. De reusachtige schildpadden lopen werkelijk overal en zijn niet zo snel bang voor mensen. Ze zien weinig mensen, dus vandaar. Men kan hier ook vrijwilligers werk doen. Het is een van de mooiste plekken op aarde volgens vele mensen.


Duiken en snorkelen
Uiteraard is er ook de mogelijkheid om te duiken en te snorkelen in het mooie heldere blauwe water. Het water van de eilanden is extreem helder. Vele tropische vissen kan men vinden maar ook diverse soorten zeeschildpadden. Op alle eilanden kun jij vrijwel het water meteen in en zie je intacte koraalriffen. Vraag wel ter plekke of het veilig is vanwege de stroming. Voor het duikgedeelte is er een speciale duikschool voor beginnelingen en gevorderden. PADI en National Geographic geven samen een duikcursus waarbij je tevens leer wat je ziet. Je leert dus diergedrag maar ook de vele soorten. Er wordt ook stilgestaan bij de bescherming van de riffen. Natuurlijk hoeft men niet de cursus te nemen. Een gevorderde kan met een duikuitrusting lekker duiken. Talloze bijzondere dieren zijn te vinden waaronder haaien en roggen. Daarnaast worden er talloze trips aangeboden van een uur tot meerdere dagen. Informeer naar de dieren die je kunt verwachten en let op de stroming.

Daarnaast kan men….
Trouwen kan ook op de Seychellen eilanden. Er zijn talloze locaties maar de meest populaire locatie is toch wel het strand. Ook kan men walvishaaien tellen met de wetenschappers, een unieke ervaring en van de wetenschappers krijg je van alles te horen. Daarnaast kan men zien hoe een schildpad eieren legt op de stranden. Om dit te zien is een bijzondere gebeurtenis. De karetschildpad doet het overdag van half oktober tot half januari. De soepschildpad legt haar eieren ’s  nachts van januari tot eind juni. Naast het bekijken van de eieren kan men ook naar het dorp gaan om schatverhalen te horen van de bewoners. Vraag er naar en zij zullen het jou wel vertellen over de legendes. Je zult dan merken dat genoeg van deze legendes “levend” zijn.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s