Gyeongbokgung paleis

Het grootste en belangrijkste paleis uit de Joseon-dynastie in Zuid-Korea is de Gyeongbokgung paleis. Deze ligt aan de rand van Bukchon Hanok village. Dat is ongeveer ten noorden van Seoul. Het paleis is prachtig om te zien. De woonvertrekken met de slaapkamers van de koning en koningin en de banket hal waar ooit vorstelijke feestmalen plaatsvonden kan men bezichtigen. Het pronkstuk is de troonzaak met een dak en sierlijke beschilderde dakranden, wanden en luiken zijn te bezichtigen. In totaal zijn er 330 gebouwen met bijna 6000 kamers. Voor een volledige bezichtiging moet men een dagje eruit trekken. Het duurt namelijk ongeveer 8 uur voordat jij alles hebt gezien.

Het paleis is al een aantal jaartjes oud. In het jaar 1394 gaf de eerste koning (Taejo von Joseon) van de Joseon-dynastie de opdracht om het paleis te bouwen. Helaas werd het in de 16e eeuw verwoest door een brand. Het werd vanaf de grond weer opgebouwd. Maar toen kwamen de Japanners. Tijdens de Japanse invasie van Korea (1592 – 1598) werd het paleis opnieuw afgebrand. De Japanse keizer was de schuldige. Echter de paleismuren bleven grotendeels staan. Het duurde weer een aantal jaartjes, heel veel jaartjes, voordat het weer opnieuw werd opgebouwd. Dat gebeurde namelijk in het jaar 1865.

De Japanners waren druk bezig in het paleis. In het jaar 1865 werd Keizering Myeongseong vermoord door Japanse agenten. Haar man, Keizer Gojong verliet het paleis en keerde nooit meer terug. In het jaar 1911 werd bijna het gehele complex vernietigd. Slechts 10 gebouwen bleven gespaard. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog stonden nog enkele belangrijke gebouwen overeind. Waaronder Geunjeongjoen, de Keizerlijke troonzaal, het Gyeonhoeru paviljoen, het bevindt zich in een kunstmatig lotus meer en rust op 48 granieten pilaren.

Het paleis is haast nieuwbouw te noemen. Het is een van de indrukwekkendste paleizen van heel Azië.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s