Weekendje weg

Het is altijd leuk om een weekendje weg te gaan. Er even tussenuit om bij te komen en vervolgens weer te gaan werken. Er is een onderzoek gedaan door de Zwitserse bank UBS en dat gaat over een luxe nacht doorbrengen in een Europese stad. Het onderzoek keek naar de gemiddelde kosten voor een luxe nacht weg voor twee personen. Zij hebben de volgende kosten meegerekend:

– een luxe hotelovernachting
– twee diners met wijn
– een taxirit
– twee openbaarvervoerkaarten
– een huurauto
– een boek
– een telefoontje
– en een kaartje met postzegel

Het is niet een stad waarvan men denkt, laten wij daar heen gaan. Maar voor wie weinig geld wilt neertellen voor een luxe nacht in een Europese stad moet men voor de Roemeense hoofdstad Boekarest kiezen. Met € 270,00 is het een goedkoop weekendje weg.

Uiteraard hebben zij ook de duurste stad berekent en dat is Zürich. In Zürich lag het bedrag bijna vier keer zo hoog! Het bedrag wat men moet betalen is € 1040. Beter om een vakantie naar Spanje of naar een ander land te boeken want dat is goedkoper.

Andere steden
Zoals wij allemaal weten: Azië is behoorlijk goedkoop. Voor een weekendje weg gaan wij natuurlijk niet naar Azië. Maar Aziatische steden zijn over het algemeen het goedkoopst. Oost-Europese steden behoren ook tot groep van goedkope steden. De steden zoals Bangkok, Peking, Boekarest en Sofia.

Een weekendje weg naar het mooie en bruisende New York is niet bepaald goedkoop. Net als Genève komt het bedrag boven de € 1000,00 uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s