Bijzondere bestemmingen: Halong Bay – Vietnam

Mysterieus en inspirerend. Dat is Halong Bay. Het is een wonder van de natuur en dat kan ik niet helemaal beschrijven. Jij moet het met jouw eigen ogen zien. Het is een gebied in Noord-Vietnam en bestaat uit meer dan 1900 bijzondere eilanden! Deze eilanden reizen hoog boven het water en sommige zijn gewoon rotspunten die uit het water steken. Het ligt nabij China en de baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat ongeveer 1500 vierkante meter.

Halong Bay is waarschijnlijk de meest populaire attractie van Vietnam. Tevens is het ook een internationale bekende bezienswaardigheid. Het is in het jaar 2012 uitgeroepen tot een van de nieuwe 7 wonderen van de wereld.

Het bevat onder meer een bijzonder legende. Ha-Long betekent eigelijk de draak die neerdaalde in de zee. Er vloog een grote draak uit de bergen richting de zee. De draak vloog over het water en zijn staart raakte het water en op die manier zouden deze bergen zijn ontstaan.

De beste manier om deze bijzondere plek te bekijken is met een boot. Halong City biedt vele boottrips aan naar Halong Bay. Deze duren vaak twee of drie dagen. Het is zeker aan te raden, het is rustig en ontspannend om verschillende plekken te bezoeken. Overnachting op de boot is natuurlijk inbegrepen en je wordt helemaal verwent door het personeel. Jij bent niet de enige die het gebied bezoekt. Er zullen honderden bootjes gaan door het gebied. Maar het is de moeite waard om het eens een keer te bezoeken.

Tips
– Jij kunt Hanong Bay ook in een dag bezoeken. In de stad kan men tickets kopen. Echter ben jij goedkoper uit in de reisbureautjes van Hanoi.

– Het gebied heeft te maken met hete en vochtige zomers en droge en frisse winters. In de zomermaanden dien je rekening te houden met flink wat regen. In de andere maanden kan het ook flink gaan regenen.

– De meeste bezoekers boeken een trip wanneer men Hanoi zijn. Het is echter ook een optie om in Halong City te overnachten en daar een trip te boeken. Goedkoper is het niet, in de reisbureautjes van Hanoi ben jij goedkoper uit.

– Geen zin in Russisch of Chinese muziek? Wanneer de hele boot vol zit met Chinese of Russische toeristen wordt het programma, muziek en activiteiten hierop afgestemd. Het is handig vooraf na te gaan of de gids Engelstalig is. Bekijk daarom vooraf de samenstelling van de boot.

– Zwemmen is altijd wel leuk te doen en jij kunt ook zwemmen in Halong Bay. Er kan echter een flinke onderstroom toe treden, dus pas op.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pecozi schreef:

    Mooi.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s