Quinta da Regaleira in Sintra

Ontdek een van de best bewaarde “geheimen” van Europa en een van de topattracties dat Portugal te bieden heeft: Quinta da Regaleira in Sintra.

In het Portugese stadje Sintra nabij Lissabon en aan de westkust kan men veel vinden. Sintra heeft schitterende paleizen die twee eeuwen geleden gebouwd werden door koningen en excentrieke lords. Het zijn adembenemende bouwwerken met schitterende tuincomplexen waaronder de Quinta da Regaleira. Het is een prachtig paleis met een duister tintje. Eg populair onder de ‘gothic’ aanhangers vanwege de mystieke sfeertje.

Een Braziliaanse handelaar in koffie en edelstenen, Antonio Carvalho was iemand die zijn rijkdom wilde showen. Een uitslover maar met resultaat is het een prachtig paleis geworden met tuinen, kapellen en onderaardse gangen die lopen naar verborgen plekjes op het domein. Dat was ook te danken aan de architect Luigi Manini. Deze beide heren hebben hun fantasietjes kunnen uitleven.

Het paleis is in Manuelstijl (een Portugese kunststijl begin 16e eeuw) gebouwd, Er zijn romantische en gotische elementen in verwerkt. Als men het paleis bezoekt, dan bezoek je eigenlijk het sprookjesbos. Maar dan de duistere versie ervan. De immense tuin is gelegen op een berg en dat is een grote ontdekkingstocht. Vele paadjes die jij kunt bewandelen, grotten die bezocht kunnen worden, mooie torentjes en kapelletjes en beeldengalerijen. En laten wij vooral de onderaardse gangenstelsels niet vergeten. Het is erg mysterieus en adembenemend. Vooral als men de “initiation well” bezoekt. Dat is een diepe put van 27 meter omgeven door wenteltrappen. De wenteltrappen komt beneden uit en verdwijnen in een onderaardse gang. Deze onderaardse gang heeft een verbinding met andere mysterieuze vertrekken.

Antonio wilde zijn rijkdom showen. Dat is erg goed gelukt. Antonio en Luigi hebben kosten noch moeite bespaard om een sprookjesachtige en mysterieuze wereld met duistere tinten te bouwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s