Locked Up Abroad: Uruguay

Drugssmokkel is een groot probleem, wereldwijd. In weinig landen kun jij op je dooie gemak een joint opsteken, de consequenties hiervan zijn niet te overzien.

Toch wordt er overal ter wereld wel gerookt. Dit gaat vaak stiekem. Komt de lokale politie erachter, dan zit jij diep in de spreekwoordelijke shit. Zo hoorde ik weleens van iemand die een joint in haar tas had, en vervolgens werd haar tas gecontroleerd! Gelukkig voor haar was het geen grondige controle, maar stel je voor dat jij wordt gearresteerd in het buitenland met een, voor Nederlanders, doodgewoon jointje.

Maar er is een land waar wiet compleet gelegaliseerd is, namelijk Uruguay, een landje in Zuid-Amerika. Ik geloofde mijn oren niet toen ik hoorde dat Uruguay een liberaal wietlandje bleek te zijn. In Uruguay is zowel het verkoop van wiet als het telen ervan legaal. Het land streeft daarmee Nederland voorbij wat betreft wiet, terwijl Amsterdam bij toeristen bekend staat als wietstad. 

De Uruguayaanse regering is er van overtuigd dat legalisering een betere oplossing is dan het onderdrukken van marihuana. De overheid verbouwt zelf het wiet en heeft de controle over het verspreiden ervan. Het blijkt dat bijna één op de tien Uruguayanen weleens een jointje opsteekt, en daarmee noodgedwongen contact hebben met criminelen. Zij onderhouden op die manier ook de onderwereld, en dit beviel een Uruguayaanse parlementariër niet.

Ook hebben de vrouwen aldaar de mogelijkheid om abortus te plegen, en is het mogelijk om een homohuwelijk te sluiten. Ik zeg: ¡Viva Uruguay!

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Pecozi schreef:

    Nou dat wist ik niet , lijkt daar in wel op Nederland

    Liked by 1 persoon

  2. Pecozi schreef:

    Nooit geweten,interessant.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s