Toerisme: de laatste nieuwtjes

Waarschuwingscampagne in Japan, Tokio
Door de opkomst van de smartphone, letten de meeste mensen niet meer op hun omgeving. Dat doet men hier en eigenlijk overal ter wereld. Heel irritant, stomvervelend en alsof ze niets beters te doen hebben. De mensen staren naar hun smartphone en letten niet meer op. Ze veroorzaken problemen en gevaarlijke situaties op de metrostations in Tokio en daarom is er een waarschuwingscampagne gelanceerd.

Er kwamen ruim 100 klachten binnen bij vervoersbedrijf Japan Railways East. Het bedrijf heeft daarom samen met 3 telecomaanbieders een campagne gelanceerd. De waarschuwing: “Laten we niet op onze smartphone kijken tijdens het lopen” hebben ze geprint op, jawel, het toiletpapier in de openbare toiletten op populaire stations. Natuurlijk hebben sommige mensen, eh, er schijt aan.

Standbeeld in Gangnam, Zuid-Korea

Een video van een Koreaan die maffe dansjes doet met een leuke beat is al meer dan 2,4 miljard keer bekeken op Youtube, de meest bekeken video ooit. Dat is reden genoeg voor een metalen standbeeld in de chique wijk Gangnam in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Volgende maand wordt het onthuld en de toeristen kunnen een leuke foto nemen. Naast een leuke foto kan men ook de hit horen als men daar staat. Het nummer zal zich automatisch afspelen. Leuk toch?

Kauwgom in Seattle
Er staat ergens in Seattle een muur. En niet zomaar een muur, het is zowaar een toeristische attractie geworden. Op de muur plakken ongeveer een miljoen stukjes kauwgom! Waarom mensen naar kauwgom willen kijken is mij een raadsel. Volgens de gemeente is het na 20 jaar genoeg geweest en zal de muur binnenkort worden schoongemaakt. Dag miljoenen of miljarden bacteriën!

Weer iets nieuws in Dubai
Naast het wintersporten in Dubai (een grote indoor ijspiste in de Dubai Mall, hoe verzinnen ze het?), prachtige tuinen, woestijnsafari’s en allerlei andere leuke activiteiten, komt er iets nieuws. Een filmthemapark van filmstudio Fox. In het parken zullen er attracties worden gebouwd rond de films uit de aanbod van de studio. Denk maar aan Aliens, de film dan hé, apen van Planet of the Apes, levende museumstukken van Night at te Museum en de oh zo zielige verhaal van de Titanic. Het park moet in 2018 af zijn. Het is de tweede park dat Fox gaat openen. De eerste pretpark wordt op het moment gebouwd in Maleisië. Het park had volgend jaar af moeten zijn maar dat is uitgesteld tot 2017.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s