10 tips: vliegtuig

Ik word altijd enthousiast als ik in de buurt van een vliegveld kom. Nu heb ik niet zo veel gevlogen, maar wel genoeg om de volgende tips met jullie te delen:

#1. Neem een leeg plastic flesje mee, helemaal leeg. Er mag niets in zitten. Dan is de kans groot dat jij het mee kan nemen en na de douane het lekker kan bijvullen met water. Wel zo handig aangezien het drinken erg prijzig is.

#2. Reis comfortabel en wees creatief met jouw kleding. Draag geen jurken of strakke shirts, overhemden etc. Een wijde broek / joggingsbroek en een trui is voldoende. Ook al reis jij maar twee uur in een vliegtuig, jij hebt alsnog een lange dag achter de rug. Voor de dames is het handig om een poncho of een grote sjaal te dragen. Jij kan jouw poncho of sjaal gebruiken als een deken, oprollen als een kussentje / nekkussentje of over jouw hoofd trekken voor wat privacy of als jij lekker wilt gaan pitten.

#3. De lucht in een vliegtuig is erg droog. Jouw huid en lippen worden droog en kan jij er last mee krijgen. Smeer daarom  nachtcrème op en lippenbalsem. Waarom een nachtcrème gebruiken in plaats van een dagcrème? Dat is omdat een nachtcrème voller en hydraterender is voor jouw huid.

#4. Neem vochtige doekjes mee. Het is verfrissend en jij hebt geen vieze handen meer. Het is niet zo dat jij de luxe hebt om telkens naar de wc te gaan om jouw handen te wassen.

#5. Een hele rij voor jezelf en jouw reisgenoot? Dat is een mooie droom wat niet zo vaak uitkomt. Maar jij kunt jouw droom helpen uit te laten komen. Stoelen boeken. Boek een stoel aan de raam en aan de gangpad. De middelste stoel blijft dan over. De meeste mensen willen bij elkaar zitten. En een lonely reiziger gaat niet tussen twee wildvreemden mensen zitten. Mocht er een passagier toch die stoel nemen dan kan jij vragen of hij/zij van plaats wilt gaan wisselen.

#6. Bij de meeste maatschappijen mag jij maar 1 stuk meenemen. Neem daarom een klein tasje mee. Deze vul jij met jouw belangrijkste dingen, een paspoort / ID, telefoon en jouw portemonnee. Doe deze kleine tasje in jouw handbagage koffer wanneer jij gaat boarden. Na afloop kan jij het onder jouw jas verstoppen of weer terug in de koffer zetten. Het is veel handiger en jij hebt jouw belangrijkste spullen binnen handbereik.

#7. Dichte schoenen zijn een aanrader! In het vliegtuig is het koud en het is niet zo fijn om koude voeten te hebben. Doe geen erg strakke schoenen aan want jouw voeten zwellen op tijdens de vlucht. Dan is het niet zo comfortabel om strakke schoenen aan te hebben.

#8. Telefoons, tablets, e-readers… Het zijn allemaal apparaten die energie nodig hebben. Zorg ervoor dat alles is opgeladen en dat jij een zogenaamde powerbank  meeneemt. Dat zorgt voor extra stroom. Wil jij een powerbank aanschaffen? Let dan op het aantal mAh. Hoe meer mAh, hoe meer jij er mee kan laden.

#9. Neem tijdschriften mee, doe veel spelletjes op jouw telefoon / tablet en of neem een e-reader mee. Een e-reader is smal, niet zo groot en neemt niet zoveel ruimte in beslag. Of jij neemt een gewone boek mee. In ieder geval, zorg dat jij wat te doen hebt. Anders wordt het saai in het vliegtuig.

#10. Neem oordopjes of kauwgom mee. Ik krijg altijd last van mijn oren als ik vlieg en dan is het wel zo fijn om kauwgom te kauwen tijdens het opstijgen. Oordopjes schijnen ook te helpen tegen de vervelende druk in jouw oren.

Oh en als laatste: wees vriendelijk tegen een steward of een stewardess. Het werk is lang niet zo avontuurlijk meer als vroeger. Het is hard werken en het wordt niet goed betaald. Gratis vliegen is er zowat niet meer bij en een paar dagen lekker zonnen baden in een exotisch paradijs is grotendeels verleden tijd. Zij proberen het beste van te maken als er vertraging is. Zij kunnen er zelf weinig doen aan zo’n vertraging dus geen eindeloze discussies want dat is gewoon zonde van de tijd.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Jannie van Sas schreef:

    Dat zijn hele goede tips ! Nooit zo over nagedacht . Is een heel leuk verslag , en leerzaam .👍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s