Ho Chi Minh City

De grootste stad van Vietnam met vele mooie en prachtige bezienswaardigheden, dat is Ho Chi Minh City. Cultureel, geschiedenis, prachtig landschap en lekkere noedelsoep, wat wil een mens nog meer? Net als de Halong Bay mag deze stad niet ontbreken bij een bezoek aan Vietnam. Trek er zo’n 3 dagen uit voor het bezoek.

Symbool van de stad
Voor de shopaholics is er een leuke markt genaamd: Ben Thmapanh Market. Het is de bekendste markt van Ho Chi Minh City en het is geopend van 06.00 t/m 19.00 uur. Het wordt gezien als de symbool van de stad. De markt is vrij populair bij de lokale bevolking vanwege de lokale ingrediënten en kleding, bloemen, souvenirtjes voor de toeristen.

Ho Chi Minh Museum
Voor een cultuur en geschiedenis kan men naar de Ho Chi Minh Museum gaan. Het gaat over de nationale held van Vietnam, Ho Chi Minh. Hij speelde onder andere een sleutelfiguur in  de stichting van de Democratische Republiek Vietnam in het jaar 1945. Het museum bevat ruim 120.000 documenten, objecten en films over Ho Chi Minh’s leven. De bouw van het museum duurde ongeveer 20 jaar.

Thien Hau Temple
Het is een taoïstische in de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minhstad. Het taoïsme is een Chinese filosofische en religieuze stroming. Het heeft overeenkomsten met het boeddhisme. Het geloof gaat over hoe te handelen in het leven. De tempel werd in de 19e eeuw gebouwd door de Chinese Vietnamezen. De tempel is gewijd aan de Chinese zeegodin: Tianhou. De tempel wordt niet alleen door de Chinese afkomst bezocht maar ook Vietnamese gelovigen. In de Chinese buurt Cho Lon kan men de tempel vinden.

Vroeger emigreerden de Chinezen overal naar toe. Er zijn veel tempels in meerdere landen te vinden in Zuidoost-Azië. Ook zijn er tempels te vinden in Japan, Amerika en Canada. In Los Angeles kan men de Thien Hau Tempel vinden. Deze is ook door de Chinese Vietnamezen gebouwd.

Tunnelcomplex van Củ Chi
Leer meer over de geschiedenis van Ho Chi Ming door deze tunnels te bezoeken. Het immense netwerk van ondergrondse tunnels is onderdeel van een nog groter tunnelnetwerk dat vrijwel onder het gehele land doorloopt. De tunnels waren de locatie van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog.  Vandaag de dag is er een deel van de tunnelcomplex omgebouwd tot museum. De gangen zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker te laten bewegen. De rest van het tunnelcomplex wordt niet langer gebruikt.

Vandaag de dag is een deel van het tunnelcomplex omgebouwd tot museum. Men heeft wel de gangen vergroot en verbreed om de bezoekers toe te laten makkelijker te kunnen bewegen. De rest van het tunnelcomplex wordt niet langer gebruikt.

Pham Ngu Lao straat
Beter bekend als de backpack gebied en is gelegen aan de westelijke rand van District 1. De meeste backpack vakantiegangers gaan hier naar toe. Het is maar op 25 minuten rij-afstand van de Tan Sot Nhat International Airport. Het gebied bestaat uit tal van straatjes en steegjes. Langs deze steegjes zijn westerse stijl restaurants, coffeeshops, internationale bard, talloze reisorganisaties en kiosken. Het gebied is bekend om haar betaalbare motels, hotels en guesthouses. Verder zijn er ook internet cafés, apotheken en souvenir-en ambachtelijke winkels. Pham Ngu Lao straat beperkt zich niet tot de low-budget reizigers Het trekt mensen van overal vandaan vanwege zijn eigen unieke sfeer. Ook vanwege de nabijheid van belangrijke bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City. Er is altijd iets te beleven in Pham Ngu Lao straat! De bezoekers genieten van het lokale eten en het bekijken van mensen terwijl men geniet van een ongelooflijk goedkoop bia hoi biertje op de weg.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s