Sprookjesachtig Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een prachtig en mooi vakantieland vol natuurschoon gelegen in Oceanië. Het bestaat uit twee grote eilanden; Noordereiland en Zuidereiland plus een paar kleine eilandjes. Het maakt niet uit waar de bevolking woont, zij staan bekend als vriendelijk, behulpzaam, gastvrij en om hun onbezorgde levensstijl.

Noordereiland
Het Noordereiland heeft (actieve) vulkanen, geisers en warmwaterbronnen. Het heeft ook een bijzondere heuvel. Nou ja, eigenlijk zijn naam is bijzonder en lang. Bereid je voor:
Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatah. Dat is een hele mondvol. Deze wordt vaak afgekort tot Taumata. De vrije vertaling is: De top van de heuvel waar Tamatea, de man met de grote knieën, die de bergen neersloeg, beklom en verzwolg om het land door te trekken, gekend als de Landeter, speelde op zijn neusfluit voor zijn geliefde.

Zuidereiland
Dit andere grote eiland van Nieuw Zeeland heeft ook veel te bieden. Het eiland is alleen zonder actieve vulkanen. Wel zijn er diverse imposante fjorden te liggen en de bekendste liggen in de Fjordland regio. Een bijzonder detail: Het oost en west worden gescheiden door de Nieuw Zeelandse Alpen.

Landschap
In het kort kan men ruige kliffen, fjorden, spectaculaire gletsjers, geisers, actieve vulkanen, honderden snelstromende rivieren, heldere meren, subtropisch regenwoud en parelwitte verlaten zandstranden vinden.

In Nieuw Zeeland kan jij vooral natuurliefhebbers en sportieve vakantiegangers vinden. Dat is erg logisch want wie van abseilen, bungee jumping (komt hier vandaan) cave raften, cagving, canyoning, jet boatich, duiken, kajakken, kanoën, klimmen, mountainbiken, parasailing, skiën, raften, surfen, wandelen, skydiving of wildwatervaren houdt; is Nieuw Zeeland een geweldige vakantiebestemming. Jij kan ook een walvissafari doen of zwemmen met dolfijnen.

Wellington
De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington en wordt ook wel de ‘Windy City’ genoemd. Wellington ligt op het zuidpuntje van het Noodereiland aan de Straat Cook. Het water scheidt de twee grote eilanden. Op een heldere dag is het mogelijk het gebergte op het Zuidereiland te zien liggen. Naast het noorden liggen de langgerekte stranden van de Kapiti kust. Ook wel bekend als ‘The Golden Coast’, een ruim 30 kilometer lange kustlijn. Naast het oosten ligt de Rimutaka Range, een van de vele bergketens dat het Noordereiland heeft. Daarachter liggen de vlakten van Wairarapa, een wijngebied van wereldfaam. Wellington zal zeker een grote indruk achterlaten, het wordt daarom ook vaak als Nieuw Zeeland’s favoriete bestemming genoemd. Er zijn veel gekwalificeerde restaurants, toeristische en culturele attracties te vinden. In het levendige centrum van Wellington zijn er Victoriaanse herenhuizen, studentenflats, voormalige arbeidershuisjes, de residentie van de premier, een historische begraafplaats en de belangrijkste verkeersader van de stad te vinden. Veel festivals weten de weg wel te vinden naar deze bruisende stad. Maar ook de filmindustrie, beeldende kunst, muziekindustrie en theaters zijn hier ook te vinden. Vergeet niet de Wellington Harbour by night te bezoeken. Het levert een mooi plaatje op. Alles is mogelijk in deze ‘windy city’.

Waitomo grot
Het is speciaal, bijzonder en fantastisch. Jouw mond valt open van verbazing wanneer jij dit ziet. Het is een uniek lichtspektakel dat eruit ziet als een sprookje. Sprookjesachtig mooi wordt het ook genoemd. Glimwormen in een grot. Het zijn eigenlijk geen echte wormen maar larven van kevers. Deze dieren kunnen licht produceren via speciale organen in hun achterlijf waardoor er een mooi effect ontstaat. Het wordt vooral gebruikt om partners te vinden voor de voortplanting.

 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Yvonne schreef:

    Nieuw-Zeeland stond bij ons al meerdere malen op de planning, maar tot nu toe is het er door omstandigheden steeds weer net niet van gekomen. De natuur lijkt me echt overweldigend, wil het graag eens met eigen ogen zien… ze zouden het alleen niet zo ver weg moeten leggen, dan was een tripje makkelijker gemaakt 😉 Hoewel dat juist ook weer 1 van de charmes is misschien…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s