Alaska TV

on

Wil jij meer weten over Alaska en over het manier van leven daar? Dat kan via verschillende programma’s op Discovery Channel. Hieronder twee shows met uitleg.

Alaskian Bush People
Het gaat over de familie Brown met twee ouders en zeven kinderen. Billy en Ami Brown wonen al meer dan dertig jaar in de wildernis van Alaska, samen met hun zeven kinderen. Na een ongelukkige periode; hun hut was platgebrand en moesten hun terrein verlaten, hebben zij nieuw land gevonden. Dat is een verlaten eiland in Alaska. Daar probeert de familie Brown hun leven opnieuw op te bouwen met alles wat de natuur te bieden heeft.

Review
Er komen verschillende dorpjes aan bod want de familie Brown heeft een familiebusiness, zij hebben een boot en leveren allerlei dingen af. Er zijn critici die zeggen dat het allemaal nep is en dat zij niet het hele jaar door leven in het bos. Daar kan ik wel inkomen. Het is een reality show, dat is nooit echt. Het is leuk om naar te kijken en jouw verstand op nul te zetten. Maar af en toe word je helemaal gek, geloof mij maar. Familie is erg belangrijk, samenwerken is heel belangrijk. Bla bla bla. Mooie woorden die de hele tijd herhaald worden. De ouders zijn erg beschermend en noemen hun kinderen: mijn jongens en meisjes. Daarnaast willen zij altijd mee en de teugels in handen hebben. Juist, en dat terwijl hun oudste zoon 32 jaar is. Oh en het feit dat zij blijkbaar geen goede tandarts kennen. Slechte tanden, niet om aan te zien!


Voorbeeld: slecht gebit 

Alaska Railroad
Een informatie programma over het spoor van Alaska. Het spoor is erg belangrijk en de treinen vervoeren van alles; van houten balken, voedsel tot pijpen. Het is een enkel spoor van 750 kilometer lang en het ligt dwars door Alaska. Het is cruciaal voor de bedrijven in Noord-Alaska en de weinige mensen  die zich hebben gevestigd in de afgelegen gebiedenn langs het spoort. De spoorlijn is hun enige verbinding met de bewoonde wereld en de trein moet daarom altijd rijden. Het programma volgt een paar mensen die bij het spoor werken en de mensen die afgelegen wonen. Lawines, sneeuwhopen, gevaarlijke ijspegels dat een wagon volledig kan doorboren, you name it. Weer of geen weer, de mannen zijn altijd aan de slag en moeten elke keer voor zorgen dat de goederen, materiaal en passagiers veilig worden vervoerd. Laatste seizoen is inmiddels afgelopen.

Review
Een steengoed programma. Er komen verschillende mensen aan bod die werken bij het spoorweg. Zij krijgen te maken met kapotte voertuigen, problemen met het spoor enzovoort. Daarnaast rijdt er elke week een passagierstrein en zie jij elke keer een conducteur verschijnen, een bekend persoon daar. Ook kun jij een blik werpen op de mensen die erg afgelegen wonen, zonder water en zonder stroom. Dat kan best gevaarlijk zijn met los rondlopende beren, dikke laag sneeuw of een kapotte sneeuwscooter / radio. Die mensen staan echter altijd bereid om de medemens te helpen. Zoals een vliegtuig die dan eten/drinken/goederen dropt. Of dat iemand even gaat kijken of diegene wel nog leeft. Ik raad het zeker aan!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s