Survive That!

Van vrienden moet je het maar hebben. Letterlijk. In het programma Survive That zijn er vijf stoere mannen die elke week een uitdaging aangaan. Zij worden gedropt in middle of nowhere en hebben 100 uur om de beschaving te bereiken. Zij weten niet waar ze zijn. Daarnaast mag de hartslag niet te laag zijn of temperatuur anders heb je ook verloren. De mannen krijgen een tas mee met de raarste dingen zoals een bowlingbal, een bosje bloemen en veel meer. Van vrienden moet je het dus maar hebben.

Hoe begint het programma?
Elk week is er iemand anders aan de beurt. De groep komt bij elkaar en maken een plan. Om diegene te kidnappen. Lachen! Toen ik dit voor het eerst zag: wat the f#ck? Wat gebeurt er allemaal? Maar ik vind het programma ontzettend leuk.

Wie zijn de mannen die het spel spelen?
Voormalig Navy Seal Jake Zweig, Terry Schappert (Groene Barret), John Hudson (Royal Air Force), Matt Graham (bekend van Dual Survival) en Tom Moore (survival instructeur) gaan de uitdaging met elkaar aan.

Het bizarre spel die de survivalexperts spelen is erg leuk om naar te kijken. John Hudson werd gekidnapt tijdens een lezing aan zijn studenten. Zij gingen ook achter Tom Moore aan, de ervaren oudere man. Hij liet de tent instorten op zijn achtervolgers. Het was verdomd grappig. Het zal je maar gebeuren dat je word gekidnapt en gedropt word op de meest onherbergzame gebieden. Zoals Alaska, een woestijn, op een vulkaan, bij de Kerstman (Lapland) en veel meer. Je mag zelf niets meenemen en je wordt daarom gefouilleerd. Echter weten de mannen wel hoe ze een paar dingen mee kunnen smokkelen. Je word dus geblinddoekt gedropt en je krijgt een zak met “handige”  hulpmiddelen mee. Een golfclub, een bosje bloemen, bowlingbal en vele andere dingen. De andere mannen zitten vele kilometers verderop in een basiskamp. Zij kijken mee, geven commentaar en komen zo nodig in actie.

Je leert wat regels over survival dus het is leerzaam. En je komt meer te weten over ” vriendschap”. Het is een lachwekkend programma en leerzaam. Een aanrader!

Het is te zien op Discovery Channel.

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. yvonnevdlaan schreef:

  Ik ben niet echt een survivaltype, maar dit klinkt als een erg leuk programma, ga ik ook eens kijken, dank je voor de tip! Ben dol op programma’s met reizen erin en een wedstrijdelement erbij is altijd goed. Peking Express was jarenlang favoriet hier. 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Deborah schreef:

   Peking Express, dat lijkt mij wel een leuke programma. Bedankt voor de tip 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s