Tips voor het huren van een auto

Heerlijk de vakantiebestemming verkennen met een mooie auto. Unieke plekjes bezoeken en lekker een eigen dagplanning maken. Dat zijn de voordelen van het huren van een auto. Maar waar moet je nu allemaal opletten?

Voor een paar dagen of voor de gehele vakantie een auto huren, dat kan allemaal. Een zogenaamde “MINI” is het goedkoopst en dat kan bijvoorbeeld gaan over een Ford Ka en soortgelijke auto’s. Ga je voor een upgrade, een andere auto  (ruimer), dan moet je wel meer voor betalen. Wil je de auto voor jouw gehele vakantie? Dat is makkelijk geregeld. Vanaf het vliegveld stap je zo de huurauto in en kan je lekker gaan rijden. Heb je via een touroperator/reisbureau geboekt en je hebt reisleiding, dan kan je eventueel aan de reisleiding vragen om een auto te huren. Ook kan je vragen voor leuke tips en prachtige autoroutes.

Waar moet je op letten?
In ieder geval op de onderstaande punten 😛

CREDITCARD
Beste mensen, een auto kan je vaak alleen huren met een geldige creditcard. Dat word duidelijk aangegeven. De creditcard wordt gebruikt als borgstelling. Je kan zelf bepalen wie de hoofdbestuurder wordt, dat moet je wel echter aangeven bij een boeking of ter plaatse. De creditcard MOET op de naam van de hoofdbestuurder staan en bijvoorbeeld niet op de naam van jouw schoonmoeder

Voorwaarden
Lees de voorwaarden goed door zodat je op de hoogte bent. Niet overslaan want bepaalde dingen zijn erg belangrijk om te weten. Je weet dan wat wel en niet verzekerd. Het kan zijn dat er een minimum en/of maximum leeftijd aan is verbonden. Voorkom verrassingen en neem gewoon de voorwaarden door.

 

Altijd controleren op schade
Voor het instappen; controleer de auto op eventuele schade. Geef het duidelijk aan bij de autoverhuurder en zorg ervoor dat het op zwart en wit staat. Maak foto’s. Neem geen genoegen met een mondelinge afspraak. Zorg ervoor dat ook na het inleveren even controleert op schade. Maak ook foto’s en zorg voor bewijs. Bij \veel autoverhuurders kan je ook buiten de kantooruren inleveren. Echter word dit afgeraden. Het kan zijn dat ze opeens veel schadebedragen afschrijven.

Documenten
Altijd belangrijk om een paspoort, tickets en vouchers mee te nemen. Maar wat men niet beseft, je rijbewijs! Neem jouw rijbewijs mee en vergeet het niet. Rijbewijzen worden vaak vergeten. Dus dubbelcheck het altijd en maak een mooi lijstje.

Geschikte auto kiezen
Kies de auto die geschikt is voor jouw reis. Wat ik al eerder aan heb gegeven, een standaardauto is een MINI waaronder de Ford Ka valt. Dat is echt een speelgoedwagen. Eigenlijk is het niet eens een auto. Dat terzijde is een Ford Ka niet echt geschikt om een heel familie te herbergen. Bekijk dus wat goed is voor de reis. Ga je veel kilometers maken? Of juist kort stukjes?

Navigatiesysteem
Het kan zijn dat jij, net als ik, totaal geen richtingsgevoel heb. In dit geval is het dan handig om een navigatiesysteem te huren. Echter is het huren van een navigatiesysteem erg prijzig. Neem jouw eigen navigatiesysteem mee of doe het via een handige app. Of neem gewoon ouderwets de kaart mee 😉

Hebben jullie nog ervaringen met het huren van een auto?

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tess schreef:

  Hoi Debora,

  Ik was op zoek naar meer info over het huren van een auto in het buitenland en kwam jouw blog tegen. Erg handig deze info! Ik ga deze zomer een rondreis maken door Europa. Ik vertrek vanuit Maastricht en zal o.a. naar Berlijn, Oostenrijk en Rome gaan. Ik heb een beetje rondgekeken voor een verhuurbedrijf waar ik voor een redelijk goede prijs een goede auto kan huren, maar die ook veel locaties heeft in Europa. Mocht ik namelijk ineens besluiten om een andere auto te willen of ergens langer te blijven, dan wil ik de auto wel makkelijk in kunnen leveren. Daarnaast wil ik, zoals je al aangeeft in je blog, geen rammelbak. Nu ben ik uiteindelijk uitgekomen bij Enterprise Rent-A-Car. De auto’s zien er goed uit en ik hoor er goede verhalen over. Heb jij ooit een auto bij ze gehuurd? Of iemand die misschien mijn reactie tegenkomt. Thanks x

  Liked by 1 persoon

  1. Deborah schreef:

   Persoonlijk ken ik ze niet maar altijd de reviews lezen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld foto’s maken van de auto als je het meeneemt. Het kan ook voorkomen dat mensen een dubbele verzekering aansmeren. Bekijk eerst de voorwaarden en bekijk ook of je goed verzekerd bent. Bij Sunny Cars ben je goed verzekerd met de all risk verzekering. Dit is dan al in de prijs inbegrepen.

   Wat leuk dat je een rondreis gaat maken! Ik wens je heel veel plezier toe 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s