Turkije, wel of niet?

on

Aanslagen, geweld, bommen en veel problemen. Tegenwoordig staan alle kranten vol van helaas. Het kan overal gebeuren en er is dus een bomaanslag geweest in Istanbul. Heel vervelend natuurlijk en het is niet zo leuk om dan daar op vakantie gaan.

Ik kan het gevoel begrijpen en het is niet leuk. Maar weet je wat het is? Het kan overal gebeuren, ook op Schiphol. Dat is helaas de keiharde waarheid.

De meeste mensen boeken een reis naar de badplaatsen zoals Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Side enzovoort. Deze badplaatsen liggen echt heel ver van Istanbul,vandaan!

Kusadasi ligt ongeveer 550 km vandaan en de andere badplaatsen liggen zelfs een eindje verderop. Naar Antalya is het ongeveer 1200 km.

Turkije

De badplaatsen liggen in de normale risico zone. Dat betekent dat het redelijk veilig is. Je zal daar weinig problemen tegenkomen maar altijd oppassen voor zakkenrollers, dat is overal zo.

Er gaan berichten rond dat er eventueel een negatief reisadvies zou komen voor Turkije. Mocht dit het geval zijn, dan zal dit alleen voor Istanbul, gelden. De reisorganisaties volgen de reisadvies op van het ministerie van Buitenlandse Zaken en daarnaast staan ze ook nauw contact met de reisleiding. Mocht het heel gevaarlijk worden, dan halen de reisorganisaties ook hun reisleiding weg. Dit is echter niet het geval en over het algemeen kan je verwachten dat er niets gaat gebeuren.

Bij een negatief reisadvies worden de klanten gewoon geïnformeerd en dan kunnen ze hun reis kosteloos omboeken of annuleren. Dat is volgens de ANVR voorwaarden.

Het is niet zo dat ze een reis kosteloos kunnen annuleren binnen 6 weken. Als je bijvoorbeeld over een week vertrek hebt, dan heb je te maken met annuleringskosten en een nieuwe reissom. Dat komt omdat ze dan de reis gaan annuleren en een nieuwe boeking gaan maken. Daar hoort de nieuwe reissom bij.

Ter samenvatting:
– De badplaatsen zijn relatief veilig
– Ze kunnen nooit garanderen dat het 100% veilig zal zijn, dat is in Nederland ook niet zo. Je kunt altijd een ongeluk krijgen op de snelweg, op het werk, op een weekendje weg etc.
– Geen negatief reisadvies
– De badplaatsen liggen heel ver van Istanbul vandaan.

En voor de mensen die de Telegraaf lezen, doe dit niet. Koop een andere krant. De Telegraaf bestaat uit onzin, opgeblazen verhalen en vele roddels.

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Yvonne schreef:

  Klopt helemaal wat je zegt: het kan overal gebeuren! Dat blijkt maar weer, afgelopen week (en een tijdje terug in België). Veilig is het nergens en zelfs als je de weg oversteekt, in je eigen woonplaats, kan er wat gebeuren. Ik laat me er niet door tegenhouden om de wereld te verkennen… maar neem wel bepaalde voorzorgsmaatregelen, zoals echte risicoplekken zoveel mogelijk vermijden.

  Liked by 1 persoon

  1. Deborah schreef:

   Dat is inderdaad de keiharde waarheid. Uiteraard is het verstandig om risico plekken te vermijden. Dat is de juiste instelling! De wereld verkennen, maar dan met voorzorgsmaatregelen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s