Spotlight: Robot hotel

Oh die gekke Japanners. Ze zijn inventief, geniaal en zo gek als een deur. Disneyland Tokio krijgt volgend jaar in maart een nieuwe attractie. Hoewel het niet echt een attractie is, maar eerder een hotel. Maar alsnog een belevenis op zich.

Ik heb het over een hotel dat grotendeels gerund gaat worden door robots. Jazeker robots. Geen menselijk contact meer, sociaal bezig zijn of warmte. 

Dit is niet de eerste keer dat er een robothotel wordt geopend. Vorige jaar opende het eerste robothotel in Huis Ten Bosch. Ze zijn blijkbaar dol op Nederland. Het is namelijk een nagebouwd Nederland dat als een attractiepark dient. 

Er werken dus vele robots in het hotel. Maar er is nog menselijk personeel te vinden. Naar verwachting werken er slechts zes mensen in het hotel.

Bij de receptie  wordt je geholpen door robots, waaronder een raptor met een hoedje op, helpen ze je ook met de bagage en heeft iedere kamer een handige robot assistent. Mocht je geen zin hebben om de lampen aan of uit te doen, de robot assistent helpt je wel.

Geen gedoe meer met sleutels. Je kunt je niet meer buitensluiten. Je hebt alleen je gezicht nodig. Ze werken met gezichtsherkenning. Voordat je incheckt wordt er namelijk een scan van je gezicht gemaakt. Het hotel heeft 100 kamers in totaal en je betaalt minstens 250 euro. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s