Kibbeling; vet lekker!

Wie houdt er niet van een lekkere kibbeling? Mijn vader brengt weleens kibbeling mee. Dan warmen we het op en eten we het lekker met een sausje genaamd Stinkende Knoflook. Knoflook gaat geweldig samen met een lekkere stuk kibbeling.

Dus mijn vader neemt weleens kibbeling mee. Op een dag heeft hij iets geweldigs ontdekt; de kleine haven van Stellendam. Hij is vrachtwagenchauffeur, vandaar. Maar goed Stellendam. Niet zoveel te beleven maar allemachtig wat hebben zij een lekkere kibbeling. Heerlijk vers van de pers. Er zijn twee bedrijven op het terrein. En daar hebben wij lekker kibbeling kunnen eten! Wij gingen met de familie een weekendje weg naar Zeeland. Dan kun je wel een kleine omweggetje maken naar Stellendam.

Op de heen en terugweg hadden wij heerlijk kunnen genieten van kibbeling. Zo vol van smaak, knapperig en verdomd lekker! Op de heenweg hadden we het bij (sorry, naam vergeten) gehaald. Kibbeling hadden we pas in het huisje opgegeten maar het was nog warm! En zo vet lekker.

Op de terugweg gingen we weer naar hetzelfde zaakje, maar wat bleek? Op maandag waren ze gesloten. Oeps! We probeerden onze geluk uit en reden weer met de auto een stukje naar de andere kant op. Viswinkel De Molen was gelukkig wel open. Na onze bestelling te hebben geplaatst, kozen wij een tafeltje uit. Het was nog in de ochtend en lekker vroeg. Iets over 11 uur. We waren ook blij om te zien dat ze geopend zijn vanaf 11 uur. Het was koud in de winkel en om de vis geur kom je niet omheen. Voor de liefhebbers van mosselen en andere soorten vis, ze hadden een ruim assortiment.

Na even gewacht te hebben, kwamen ze eraan! Yes 🙂 Daar waren wij blij mee. De kibbeling zaten in een groot bakje. Ze hadden een mooi bruin kleurtje, lekker krokant en vet lekker. Je kon zelf de saus halen. Raviolisaus, knoflook en mayonaise. Heerlijk in combinatie met de kibbeling.

Ik zou zo weer naar Stellendam willen gaan om een lekkere kibbeling te halen. En jullie?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s