Leg je smartphone eens neer!

on

Smartphones. Geen interactie meer met de medemens. Irritatie en onbegrip. Waar zijn wij in hemelsnaam mee bezig? In ieder geval niet genieten van het landschap, gesprekken met de medemens of lekker eten. Want nee, we moeten onze telefoon in onze handen hebben.

Waarom eigenlijk?

Een blonde vrouw en een donkerharige man zitten in een Turkse zaak. Ze zitten tegenover elkaar en hebben net besteld. Met een verveelde uitdrukking kijkt de vrouw naar haar smartphone. De man doet hetzelfde. Ze scrollen met hun duim en praten nauwelijks met elkaar.

Is dit wat er van ons geworden is? Neem mijn broertje nu eens. Op dit moment zit hij naast mij te eten. En wat houdt hij in zijn hand? Een verdomde smartphone. Jazeker, hij laat zijn eten koud worden om te appen.

Waarom eigenlijk?

Is het zo interessant om naar een smartphone te staren? Om apps te beantwoorden terwijl je dat ook na het eten kan doen? Is het zo interessant om het nieuws te volgen, terwijl het kan wachten? Is het zo interessant om je partner/vriend/familielid te negeren en naar een scherm te staren? Mijn broertje zegt dan: wat gaat jou dat nu aan? Houd je muil.

Waarom eigenlijk?

Laat ik je wat vertellen. Mensen zijn fascinerende wezens ooit. Wij zijn complex en interessant. Dus waarom naar een telefoon staren? Waarom niet op je kind letten maar wel op je telefoon? Waarom je hond uitlaten en dan met je smartphone gaan spelen?

Jullie zijn sukkels. Jullie missen een hoop! Geniet eens van het leven, van een schattige puppy van de buren of het lekkere eten. Prop het niet naar binnen en laat je smaak pupillen eens werken. Geniet van de smaakexplosie in je mond. Observeer eens andere mensen. Zie een mooie huismus. En het belangrijkste, praat met elkaar. Niet via een smartphone, maar in het echt. Gebruik je stem en praat gewoon. Dat is zoveel interessanter dan een smartphone.

Teveel gebruik van een smartphone schijnt nek en rugklachten te veroorzaken. Dus het tast je gezondheid aan.

LEG DIE VERDOMDE TELEFOON EENS NEER!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s